LATEST ARTICLES

ALBANIA ESCAPE – IKJE NGA SHQIPËRIA – Infermieret amerikane në LIIB në Shqipëri –

Më 8 nëntor 1943, gjatë Luftës së Dytë Botërore, një ekip mjekësor amerikan që udhëtonte me një avion transporti C-53,...

Princeshë Fevzia

Dinastia e shqiptarëve në Egjipt ka qenë një nga dinastitë më të shquara të botës moderne. Historinë e kësaj dinastie...

Pse?! – Sterjo Spasse.

Ç'është jeta për ty? - e pyeta. -Flluska sapuni, - m'u përgjigj. -Po vdekja? -Shpërblimi i jetës! -Ç'është bota? -Një pikë helm në hapësirë! -Ç'është me...

Këto 10 gjëra do t’ju ndodhin, kur të filloni të lexoni më shumë.

1. Do të gjeni një shteg të sigurtë për të shpëtuar, kur jeta bëhet e vështirë, dërrmuese, ose thjeshtë e...
video

Hafsa Zyberi, kënga dhe emocioni që s’arriti t’ja fshijë dot askush

Një nga këngëtaret e Shqipërisë së mesme, emocionet e së cilës nuk i sjell dhe përcjell asnjë tjetër. Hafsa Zyberi e...

Kush ishte Ismail Qemali: 50 fakte që nuk i dinit

Kush është Ismail Qemali? Edhe një vogëlush 6-vjeçar e ka në majë të gjuhës përgjigjen: Plaku që ngriti flamurin dhe...

Fjalë të urta shqiptare për punën

Ai që përton sot, pendohet mot. VLORË Bujku i mirë, ia merr me zorr bukën tokës. TROPOJË Burri në shtëpi, si dreqi...

Kush ishin vajzat e guximshme të Rock&Rollit në Shqipërinë e ’70-s? – Nga UVIL...

Kompleksi “Pranverë 72”, Viola Duka e Klaudia Shllaku, Çesk Marashi, Albert Naraçi, Nikolin Kurti Mjaftonte një bateri, dy kitara dhe shumë...

Turneu i Teatrit në Gjermani në 1991, ‘aventura’ e aktorëve. Një pjesë e mirë,...

Raimonda Dervishi/ Artistët në përgjithësi dhe aktorët në veçanti, kanë të zhvilluar ndryshe nga profesionistët e tjerë anën ndjesore ose...
video

Komunizmi si “magazinë rraqesh” (VIDEO)

Nëse te “Libri i zi i komunizmit” (Harvard University Press, 1997) – i ardhur edhe në shqip në gjysmën e...