Kjo zonjë ka një shekull thuajse, që agjëron çdo Ramazan. Ajo jeton në afërsi të Prizrenit, së bashku me djalin, nipat dhe stërnipat e saj. Që në moshën 18-vjeçare, Xhemile Susuri ka filluar të agjërojë muajin e Ramazanit dhe asgjë nuk e ka mposhtur më, që nga ajo ditë.

Ajo tregon, se agjërimi është një ndjenjë lumturie për të që e mban, sepse bëhet për Zotin. Çdo sakrificë e tillë, është e pakrahasueshme dhe njeriu, vetëm sa bëhert më i fortë në besim e në vete, duke agjëruar.

Nëna 109-vjeçare, tregon se gjithçka, çdo punë, e ka marrë vetë përsipër dhe nuk është përkulur para asnjë vështirësie në jetë: besimi e mban atë të fortë e me mendje të kthjellët.

Burimi: Konica.al