Jimmy Carter-it i jepet çmimi Nobel për Paqen

Më 11 tetor 2002, ish-Presidenti Jimmy Carter fiton çmimin Nobel për Paqen “për përpjekjet e tij dhjetëvjeçare të palodhur për të gjetur zgjidhje paqësore për konfliktet ndërkombëtare, për të përparuar demokracinë dhe të drejtat e njeriut dhe për të promovuar zhvillimin ekonomik dhe shoqëror.”

U publikua kënga i John Lennon “Imagjinoni”

11 tetor 1971 u publikua “Imagjinoni” e John Lennon, një nga këngët më me ndikim të shekullit 20.

Lennon filloi të shkruajë këngën ndërsa ishte ende anëtar i Beatles, në një kohë kur grupi kishte arritur një popullaritet të paparë, por luftoi për të përballuar realitetin e tyre të ri. Tekstet idealiste, utopike të këngës u ndikuan shumë nga gruaja e Lennon, artisti konceptual Yoko Ono. Ai më vonë do të pohonte se “lirika dhe koncepti” ishin “drejtpërdrejt nga Grejpfrut”, një libër me poezi nga Ono, dhe ajo zyrtarisht mori një kredi të përbashkët shkrimi në 2017.

Bruce Springsteen shënon hitin e tij të parë në pop me “Born to Run”

Më 11 Tetor 1975, kënga epike “Born to Run” u bë hit i parë i Top 40 i Bruce Springsteen, duke shënuar fillimin e tranzicionit të tij eventual nga figura e kultit pak të njohur në superstar ndërkombëtar.

Papa Gjoni XXIII hap Vatikanin II – 11 Tetor 1962

Papa Gjoni XXIII mbledh një këshill ekumenik të Kishës Katolike Romake – i pari në 92 vjet. Duke thirrur këshillin ekumenik – një mbledhje të përgjithshme të peshkopëve të kishës – Papa shpresonte të sillte rilindjen shpirtërore tek Katolikët dhe të kultivonte unitet më të madh me degët e tjera të Krishterimit.

11 Tetor 1968, u lëshua Apollo 7

Apollo 7, misioni i parë i drejtuar nga Apollo, është nisur me astronautët Walter M. Schirra, Jr . Donn F. Eisele dhe Walter Cunningham në bord. Nën komandën e Schirra, ekuipazhi i Apollo 7 kreu një orbitë 11-ditore të Tokës, gjatë së cilës ekuipazhi nisi transmetimet e para televizive live nga orbita.

11 Tetor 1975, Bill Clinton martohet me Hillary Rodham

Më 11 tetor 1975, William Jefferson Clinton martohet me Hillary Rodham në Little Rock, Arkansas.

Bill dhe Hillary u takuan në 1972 ndërsa të dy studiuan drejtësi në Universitetin Yale; të dy gjithashtu punuan në fushatën presidenciale të George McGvern 1972. Pasi u martuan, ata u vendosën në Arkansas, ku Klinton u zhyt në politikë dhe praktikoi ligjin, derisa vendosi të kandidojë për guvernator të shtetit në 1978. Ai fitoi dhe u bë njeriu më i ri që ka mbajtur ndonjëherë postin e guvernatorit në çdo shtet. Në vitin 1992, ai kandidoi për presidencën kundër kryepeshkopit republikan George H.W. Bush. Ai fitoi, duke u bërë, në moshën 46 vjeç, presidenti më i ri që nga John F. Kennedy, i cili mori detyrën në moshën 43 vjeç.

11 Tetor 1915, Bullgaria futet në luftën e parë botërore

Më 11 tetor 1915, Kryeministri Vasil Radosllovov nga Bullgaria lëshon një deklaratë ku njofton hyrjen e vendit të tij në Luftën e Parë Botërore nga ana e Fuqive Qendrore.

Informacioni është përgatitur nga stafi i Naishtedikur.info, informacioni mund të merret dhe publikohet kudo, duke përmendur burimin.