Nga Kastriot Dervishi

Tahir Kadare, në një letër të datës 10.11.1943 që i drejtonte Dushan Mugoshës (“Saliu”), i cili po rropatej prej vitesh për “lirinë” e Shqipërinë, kërkonte bukë dhe mish.

Në fund, midis të tjerash shkruhet: “Në qoftë se keni mishra dhe bukë, dërgonani, pse edhe nga këto kemi qenë keq. Mishrat po mundët, na i dërgoni të pjekura”.

Burimi: 55News.al