Sot shënohen 29 vite nga ajo që njihet si Lëvizja Studentore e 1990-ës.

Natën e 8 dhjetorit 1990, rreth 300 studentë marshuan nga Qyteti Studenti drejt qendrës së Tiranës.

Gjatë lëvizjes atyre iu bashkuan edhe qytetarë të Tiranës.

Të nesërmen me 9 dhjetor, studentët konfirmuan kërkesat e presidentit të asaj kohe, Ramiz Alisë, ku kërkonin në vija të përgjithshme pluralizmin politik, lirinë e fjalës dhe përshpejtimin e reformave demokratike.

Pro, testat do të vazhdonin edhe për dy ditët në vijim deri në datën 11 dhjetor në mbrëmje, kur në takim me Ramiz Alinë u konfirmua edhe pluralizmi politik, të cilin e shpallën menjëherë pas kthimit nga ai takim.

j.l./ dita

Burimi: Gazetadita.al