Në Itali ekzistojnë akoma fshatra të tërë të banuara nga arbëreshët. Pavarësisht se me kalimin e kohës, emërtimet janë vënë edhe në italisht, sërish gjurmët e lashta shqiptare nuk kanë humbur. Më poshtë është lista e katundeve arbëreshë në Italinë e Jugut. Kjo hartë dhe lista e fshatrave janë dërguar në redaksi nga Virginia Raviotta./Arbresh.info/

01 Acquaformosa – Firmoza

02 Andali – Dandalli

03 Barile – Barilli

04 Campomarino – Këmarini

05 Caraffa di Catanzaro – Garrafa

06 Carfizzi – Karfici

07 Casalvecchio di Puglia – Kazallveqi

08 Castroregio – Kastërnexhi

09 Cavallerizzo – Kajverici

10 Cerzeto – Qana

11 Chieuti – Qefti

12 Civita – Çivëti

13 Contessa Entellina – Kuntisa

14 Eianina – Purçilli

15 Falconara Albanese – Fallkunara

16 Farneta – Farneta

17 Firmo – Ferma

18 Frascineto – Frasnita

19 Ginestra – Zhura

20 Greci – Katundi

21 Lungro – Ungra

22 Macchia Albanese – Maqi

23 Marcedusa – Marçidhuza

24 Marri – Allimarri

25 Maschito – Mashqiti

26 Montecilfone – Munxhufuni

27 Pallagorio – Puheriu

28 Piana degli Albanesi – Hora e Arbëreshëvet

29 Plataci – Pllatëni

30 Portocannone – Porkanuni

31 SanBasile – Shën Vasili

32 San Benedetto Ullano – Shën Benedhiti

33 San Cosmo Albanese – Strigàri

34 San Costantino Albanese – Shën Kostandini

35 San Demetrio Corone – Shën Mitri

36 San Giacomo di Cerzeto – Sënd Japku

37 San Giorgio Albanese – Mbuzati

38 San Martino di Finita – Shën Mërtiri

39 San Marzano di San Giuseppe – San Marcani

40 San Nicola dell’Alto – Shën Kolli

41 San Paolo Albanese – Shën Pali

42 Santa Caterina Albanese – Picilia

43 Santa Cristina Gela – Sëndastina

44 Santa Sofia d’Epiro – Shën Sofia

45 Spezzano Albanese – Spixana

46 Ururi – Ruri

47 Vaccarizzo Albanese – Vakarici

48 Vena di Maida – Vina

49 Villa Badessa – Badhesa

50 Zangarona – Xingarona.