Në kuadrin e 70 vjetorit të Teatrit ” Migjeni” 1949 – 2019. Në foto: Vjoleta Sekuj, Ana Shala, Tinka Kurti, Antonjeta Fishta, Vitore Nino.

50 vite më parë, me 19 tetor 1969, iu paraqit spektatorit shkodran premiera e re ” Këshilli i Ndrikullave”. Komedi me dy pjesë. Autor: Sheri Mita; Regjisor: Serafin Fanko;
As/ regjisor: Elez Kadrija; Skenograf: Lec Fishta. Në foto: Tinka Kurti, Antonjeta Fishta, Vitore Nino, Pistol Soja, Ymer Bala, Tano Banushi.

Interpretuan: Myrtezaj: Pistol Soja dhe Ndrekë Prela; Lirika: Vjoleta Sekuj; Rina: Ana Shala dhe Marije Qyrsaqi; Rinushi: Ymer Bala dhe Esat Kola; Leo: Tano Banushi; Leta: Marije Qyrsaqi dhe Ana Shala; Ndrikulla e parë: Tinka Kurti; Ndrikulla e dytë: Vitore Nino;
Ndrikulla e tretë: Antonjeta Fishta.

Pistol Soja. Pistoli ishte një ndër aktorët e parë profesionist ne teater. Shfaqja u dha 88 herë. ” Këshilli i Ndrikullave” qëndroi si shfaqje repertori deri në fund të vitit 1973.
Spektatorë: 39.455.

Pas shfaqjes. Në foto: (në këmbë), Tano Banushi, Ana Shala, Pistol Soja, Antonjeta Fishta, Serafin Fanko, Tinka Kurti, Vitore Nino, Maliq Sejdini, (ulur), Teufik Duka, Marije Qyrsaqi, Ymer Bala, Nefail Piraniqi.

Burimi: Goproshkodra.com