A JU KUJTOHET…

A ju kujtohet, o njerez
Koha e varferise
A ju kujtohen tollonat
Dhe ligjet e urise.

A ju kujtohet e poka
E camcakizit idol
Dhe e vizes qe duhej
Te shkoje ne Konispol.

A ju kujtohet ritmi
I muzikes klandestine
Dhe shetitjet neper pazar
Per te gjetur panine.

A ju kujtohet se ne
Ishim feneri ndricues ne bote
Por driten e tij
Ne se shihnim dot.

A ju kujtohen kerpurdhat
E kultivuara prej betoni
Dhe ritmi i punes
Qe nxirrte aksioni.

Me sigur qe ju kujtohen
Qe te githa keto
Se ju jeni ai brez
Qe jetuar bashke me to…/Naishtedikur.info