1-Që në vogëli, Adriano Çelentano ka qenë i apasionuar pas orëve dhe për një farë kohe ka punuar si orëndreqës.

2-Në vitin 1960 Adriano Çelentano është shfaqur si aktor në filmin e famshëm të Federico Fellini, La dolce vita

3- Të gjithë e njohin si djaloshin e rrugës Gluck, një nga rolet më të famshme të Çelentanos.

4- – Midis mbarimit të viteve gjashtëdhjetë dhe fillimit të të Shtatëdhjetave Celentano u pa nga të rinjtë si reaksionar, për shkak të teksteve të tij “predikuese”. Në fakt, shumë shpesh, madje edhe nën maskën e këngëve “të pastra”, fshihej edhe kritika e ashpër ndaj shoqërisë.

5-Çfarë lidhje ka Çelentano me muzikën rep? E thjeshtë. Pjesa e tij Priencolinensinainciusol, botuar më 3 nëntor 1972 në gjuhën “Celentanesca “, konsiderohet nga artisti si rapi i parë italian. Përtej mosmarrëveshjes për origjinën e rapit, pjesa ishte një sukses ndërkombëtar, aq sa hyri në top listë duke zënë vendin e 70 në Shtetet e Bashkuara, më parë se në Itali.

6- Nga 1979 deri në 1994 Çelentano zgjodhi të mos performojë më koncerte.

7- Adriano Çelentano është një vegjetarian.

8- Në Shtator 1995 artisti mbajti një koncert në Lourdes.

9-Adriano Çelentano nuk ka një llogari në rrjetin social Instagram.

Burimi: Shkoder.info