Këngëtari italian më i dashur i shqiptarëve Adriano Celentano, sot mbush 81 vjeç. Këngëtari, kompozitori, producenti, komediani, aktori, regjisori dhe drejtuesi i filmit Adriano Celentano feston 81-vjetorin, këtë të diel.

Adriano Celentano ishte një nga artistët më të shitur italianë të kohës së tij. Ai drejtoi dhe luajti në një numër filmash italianë, në vitet 1970 dhe një pjesë të viteve 1980.

Ndërkohë përmendim këtu edhe disa nga këngët më mahnitëse, që bënë për vete, jo vetëm italianët dhe shqiptarët, por gjithë botën.

Adriano Celentano – Io non so parlar d’amore (1999)

Adriano Celentano – Più di un sogno