Bashkëshortja e të ndjerit Françesk Radi, ka vendosur që gjithë krijimtarinë dhe materialet muzikore të tij, t’i rrëfejë në një libër.

“Libri do të jetë i veçantë edhe për nga mënyra se si do të vijë tek lexuesi jeta dhe krijimtaria e kantautorit. Brenda botimit do të ketë materiale shumë interesante për historinë e muzikës dhe rinisë shqiptare të viteve ‘ 70 të shekullit të kaluari”, ka thënë Tefta Radi.

Një ndër historitë e treguara në këtë libër ka të bëjë me përshtypjet e këngëtarit të famshëm italian, Adriano Celentano. Miku i Françesk Radit, i ka treguar këngëtarit Italian një CD ku i ndjeri performonte këngët e tij. Celentano ka mbetur pa fjalë kur ka dëgjuar zërin e shqiptarit.

“Po ky jam unë, d.m.th., duhet të jem unë, d.m.th. nuk jam unë por një që më duket më mirë sesa të isha unë”, ka thënë Celentano për zërin e të ndjerit Françesk Radi

Burimi: gazetaobserver.com