Elida Cangonji (31 tetor 1953 – 28 nëntor 2016) ishte një psikologe dhe aktore shqiptare. Ishte një nga aktoret më të talentuera në Shqipëri. U nda nga jeta më 28 nëntor 2016.

Filmografia

Në kufi të dy legjendave – (1981) – Eleni
Njeriu me top – (1977)
Rrugë të bardha – (1974)….Zana
Shtigje lufte – (1974)

Në fillim të verës – (1975)…..Vera
Shpërthimi – (1974)

Video nga Aktoret Shqiptare