Tonin Ujka
Tonin Ujka

Tonin Ujka, 65-vjeçar, ka punuar pranë këtij teatri si aktor që nga vitet ‘60-të e deri në fillim të viteve ‘90-të, kohë kur u zhvendos familjarisht në Tiranë. Ai ishte deputet i Shkodrës në parlamentin shqiptar duke përfaqësuar Partinë Demokratike. Po në vitet 90-të ka kryer dhe detyrën e drejtorit të Teatrit Kombëtar dhe më pas të Teatrit të Kukullave në Tiranë derisa doli në pension.

Interpretimi i tij mbahet mend në dramat “Baca i Gjetajve” në rolin e djalit të bajraktarit, tek “Fisheku në pajë”në rolin e mësuesit, tek “Çështja e Blertës”në roli i vëllait etj. Si regjisor ka vënë në skenë me trupën e “Migjenit” dramën “Luani i shtëpisë” dhe një sërë veprash për fëmijë. Interpretimi i fundit i tij me këtë teatër ishte në vitin 2000 në dramën e Fadil Krajës “Flamur në dasmë”. Tonin Ujka ka qenë i pranishëm me rolet e tij dhe në kinematografi në filma si “Në pyjet me borë ka jetë”, “Nga mesi i errësirës”, “Shokët”, “Plagë të Vjetra”, “Kur zbardhi një ditë” etj. Pak ditë më parë, më 21 qershor ai do të ishte i pranishëm për herë të fundit në Shkodër dhe në teatrin “Migjeni”, ku mori pjesë në ceremoninë e organizuar me rastin e dhënies së titullit “Qytetar Nderi” i Shkodrës, regjisorit Esat Oktrova.

Filmografia

 • Gjoleka, djali i Abazit – (2006)
 • Prindërit e vegjël – (1991)
 • Bregu i ashpër – (1988)… Kola
 • Flaka e maleve – (1982)
 • Shokët – (1982)
 • Një natë pa dritë – (1981)… Prifti
 • Gëzhoja e vjetër – (1980)
 • Një ndodhi në port – (1980)
 • Nga mesi i errësirës – (1978)… Shoku Drin
 • Në pyjet me dëborë ka jetë – (1978)… Marku
 • Lumë drite – (1975)… Mësuesi
 • Operacioni “zjarri” – (1973)… Gjethi i Kuq
 • Kur zbardhi një ditë – (1971)… Arixhiu
 • Plagë të vjetra – (1968)