Gjergji Lala ka lindur në 6 dhjetor 1947 është një aktor dhe regjisor i njohur shqiptar. Ka luajtur shumë role në teatër dhe kinematografi. Më i përmenduri është roli i Mihal Gramenos në filmin shqiptar “Liri a vdekje”. Ka vite që jeton në Itali ku është aktivizuar në filma e telefilma të ndryshëm.

Tokë e përgjakur (1976)
Nusja dhe shtetërrethimi (1978)
Liri a Vdekje (1979)

Gjurmë në kaltërsi(1981)
Në prag të lirisë, (1981)
Shtëpia jonë e përbashkët, (1982)

Një emër midis njerëzve (1983)
Lumi që nuk shteron (1989), etj.

Il Sapore del Sale
Il Sapore del Sale