Nikolla Llambro është një prej aktorëve gjirokastritë që me talentin, punën dhe veprën e tij vlerësohet si një nga artistët e spikatur të kohës me vokacion kombëtar e ndërkombëtar.

E nis karrierën artistike në teatrin “Zihni Sako” në Gjirokastër ku shumë shpejt bëhet një prej figurave më të dashura për publikun lokal e pastaj kombëtar. Spikatet prej rregjizorëve të kohës dhe i besohen dhjetra role që nga ato episodike e deri në role të para në mjaft filma.

Nikolla Llambro është sot actor i kalibrit europian, i demensioneve të gjera, dhe mjaft i kërkuar prej rregjizorëve e kineastëve të shumë vendeve.

Burimi: Aktoret Shqiptare