Zef Deda
Zef Deda

Zef Deda është një nga komedianët më të mirë të Shqiperisë, i cilësuar edhe si Charlie Chaplin i Shqiperisë . Lindi ne Shkoder më 27 Korrik 1950. Eshtë shkolluar në qytetin e tij të lindjes, dhe në politeknikumin e ndërtimit në Tiranë. Fillon shkollën e lartë për gjuhe – letërsi, por nuk e mbaron dot për arsye shëndetësore. Ka punuar për më shumë se 40 vjet në teatrin Migjeni të Shkodrës.

Talenti i tij spikat që në moshë të vogël. Me një shkathtësi dhe me një plastikë të shkelqyër psiko-fizike ai arrine të realizojë qindra figura artistike. Prandaj dhe është mjaft i dashur për publikun shqiptar, sidomos atë Shkodran. Pas një shkeputje prej 6 vitesh, për shkak te emigrimit jashtë atdheut, ai kthehet në vitin 1996 në Shqipëri për të ushtruar profesionin e aktorit , të cilin e vazhdon me shumë sukses. Zef Deda është i martuar me Rozina Dedën dhe ka dy djem, Julian Deda dhe Marjan Deda.

Rolet e tij kryesore

Kunati i shokut Xhemal
Kola i dritave
Charlie chaplin (imitim)
Kusheriri nga amerika
Altini (altufi) Dhjetra emisjone per femije
Ne filmin “gjurme ne kaltersi” 1981