Artur Gorishti
Artur Gorishti

Artur Gorishti është aktor dhe regjisor shqiptarë. Lindi me 21 shkurt 1962.

Edhe pse ka shumë vite që është larguar nga Shqipëria, në kujtesën e publikut kanë mbetur filmat dhe rolet, ku aktori është protagonist, duke u cilësuar si një nga aktorët më të talentuar shqiptarë, i cili sot ka ndërtuar një karrierë kinematografike edhe larg Shqipërisë. Artur Gorishti numëron disa role që i kanë falur shumë vlerësime.

Filmografia

Aktor

 • Gjoleka, djali i Abazit (2006)
 • Letra Fatale – (2005)
 • Yllka – (2005)
 • Tirana, viti zero – (2001) si Tare, skulptori
 • Parullat – (2001) …. Andre
 • Unë ti dhe Kasandra – (1999) (TV)
 • Vitet e pritjes – (1990), Leko
 • Eja! – (1987)
 • Këmishët me dyllë – (1987)
 • Në emër të lirisë – (1987)
 • Kronikë e atyre netëve – (1986) (TV)
 • Tre njerëz me guna – (1985)
 • Militanti – (1984)
 • Nxënësit e klasës sime – (1984) si Gëzimi, sekretari i rinisë
 • Dora e ngrohtë – (1983) Besimi