Mihal Stefa
Mihal Stefa

Mihal Stefa lindi në Korçë në vitin 1902 dhe vdiq në Tiranë më 16 korrik të vitit 1980, ishte aktor i njohur shqiptar.

Në skenë për herë të parë paraqitet në vitin 1922 në pjesën “Detyra e nënës”. Në 1929 vendoset në Tiranë dhe bashkohet me grupin e Mihal Popit në teatrin amator. Në Teatrin Popullor vjen që në vitin 1945 dhe interpreton në pjesën e parë “Topazi”, në rolin e Panikës. Interpreton edhe shumë role të tjerë më pas. Në karrierën e tij interpretoi mbi 45 role në Teatrin Kombëtar, duke krijuar figura të goditura që flasin për një aktor të shkëlqyer dhe për një mjeshtëri artistike. Në galerinë roleve të tij shkëpusim komandantin tek “Fundosja e skuadrës”, Qatipi “Halili dhe Hajria”, “Luka Lukiçin “Revizori”, “Aleko “I çuditshmi”, Jovan Myzeqari “Dasma e madhe”, Varrmihësi “Hamleti “ etj. Ka interpretuar edhe në flimin artistik disa role.

Filmografia

 • Tana – (1958)
 • Debatik – (1961)
 • Detyrë e posaçme (1963)
 • Toka jonë (1964) …. Mullisi
 • Vitet e para (1965) …. Mësuesi
 • Komisari i dritës (1966) …. Shërbyesi i kishës
 • Përse bie kjo daulle (1969) Roja e kantierit
 • I teti në bronx – (1970) Babai i Ibrahimit
 • Kur zbardhi një ditë – (1971) Fshatari plak
 • Shtigje të luftës – (1974)
 • Përballimi – (1976)
 • Tingujt e luftës – (1976) Roja i Shkolles
 • Skenderbeu-(1953) Gjergj Araniti (fotografia e profilit)