Lutfi Hoxha
Lutfi Hoxha

Lutfi Hoxha

Lutfi Hoxha.jpg

Lutfi Hoxha ka lindur më 1 qershor 1934 në Durrës. Aktor shqiptar në teatër dhe film. Në janar 1953 ishte një nga themeluesit e teatrit “Aleksandër Moisiu”, në Durrës, ku ai luajti deri në fund të karrierës së tij artistike. Në vitin 1989 ka dalë në pension.

Role në filma

 • 1963: Detyrë e posaçme
 • 1975: Rrugicat që kërkonin diell
 • 1976: Ilegalët
 • 1976: Pylli i lirisë
 • 1976: Thirrja
 • 1976: Tingujt e luftës
 • 1978: Dollia e dasmës sime
 • 1980: Intendenti
 • 1981: Në prag të lirisë
 • 1981: Shoku ynë Tili
 • 1984: Nata e parë e lirisë
 • 1988: Pranvera s’erdhi vetëm
 • 1990: Vetmi
 • 2003: Një ditë e mrekullueshme
 • 2009: Ne dhe Lenini