Mario Ashiku
Mario Ashiku

Mario Ashiku lindi më 27 korrik të vitit 1939 në Shkodër, Shqipëri, është aktor dhe regjisor shqiptar. Ai u diplomua në Shkollën e Dramës. Aleksandër Moisiu në Teatrin Kombëtar në Tiranë. Pas diplomimit, ai u bë një aktor i Teatrit Kombëtar. Përveç roleve të shumta teatrale, ka fituar 13 role në filma artistikë. Ai bëri rolin e tij debutues në Furtuna, Arbenin, në vitin 1959

Filmografia

 • Vrasje në gjueti, (1987)
 • Bardhësi, (1986)
 • Asgjë nuk harrohet, (1985)….Profesor Kallmi
 • Të paftuarit, (1985)…Princi
 • Tre njerëz me guna, (1985)…Komandanti Gjerman
 • Gracka, (1983)…Veseli
 • nëntori i dytë, (1982)…Shpend Dragobia
 • Agimet e stinës së madhe – (1981)…z. Maluka, avokati ne Tirane
 • Skëterrë 43, (1980)
 • Komisari i dritës, (1966) …. Ndre Gjetani
 • Toka jonë, (1964) …. Leka
 • Debatik ,(1961)…Astriti
 • Furtuna, (1959)