Kërkuan 9 muaj derisa u bindën që tiparet mesdhetare dhe aftësitë e Xhelilajt do të ishin pikërisht ato që në fakt sollën suksesin absolut të Vinetau një ndër produksionet më të suksesshme të kinematografisë Gjermane.

Sepse ai është Winnetou, djali i një prijësi indian. Pas 50 vitesh, RTL, Televizioni Publik Gjerman, rikthen aventurat e “Winnetou”, një nga prodhimet më të suksesshme të kinematografisë gjermane. Regjisori Philip Stolzl ka parë në tiparet mesdhetare të Xhelilajt Winnetou-n e ri, heroin e veprës së Karl May-t, i cili për vite me radhë ka qenë idhulli i brezit të ri.

Vepra e May-t ka njohur 200 milionë kopje të shitura në gjithë botën dhe aventurat e librit të tij u bënë edhe më të famshme pas realizimit të filmit me të njëjtin titull në vitin 1963.

Siç shkruhet në RTL.de, me yjet e sotëm dhe me shpirtin e sharmin e filmave të vjetër do të ringjallen aventurat e luftëtarit indian. Në rolet kryesore janë aktorë të njohur të kinemasë gjermane, si Wotan Wilke Möhring dhe Milan Peschel, si dhe aktori shqiptar Nik Xhelilaj, i cili është vlerësuar nga realizuesit e filmit si “një karakter shumëdimensional dhe i shkëlqyer”.

Por sukseset nuk kanë të ndalur, mjafton një kërkim i vogël me emrin e tij në IMDB (databaza e të dhënave të kinematografisë botërore), që të na hapet para syve një listë krenare për atë çka aktori shqiptar ka arritur dhe të sukseseve që e presin.

Të dashur lexues, përpara syve tuaj keni një tjetër yll të qiellit shqiptar që po shkëlqen në qendër të Evropës.

Burimi: Konica.al