Vladimir Muzha
Vladimir Muzha

Vladimir Muzha ka lindur në qytetin e Korçës në vitin 1952. Pas mbarimit të studimeve të larta në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) fillon punën si aktor në teatrin e Fierit Me këtë teatër ka interpretuar shumë role.

Mund të përmendim këtu një nga interpretimet e tij më të mira, atë në rolin e Avokatit Dë Monzi në dramën “Dy krisma në Paris” me autore Sheri Mitën dhe Pellumb Kullën . Në kinematografi ai ka interpretuar në 8 filma. Roli i parë i aktorit Vladimir Muzha në kinematografi është ai i Kapitenit fashist në filmin “Balonat”, në vitin 1979.

Filmografia

  • Fletë të bardha – (1990)…………………………………………..Kritiku letrar
  • Pas takimit të fundit – (1990)…………………………………………….Ismeti
  • Një vit i gjatë – (1987)……………………………………………..Zv/Ministri
  • Fjalë pa fund – (1986)………………………………………………….Bardhyli
  • Fundi i një gjakmarrjeje – (1983)…………………………………………Tekniku
  • Agimet e stinës së madhe – (1981)……………………………………..Dushan Leta
  • Balonat – (1979)………………………………………………..Kapiteni Fashist

Role ne Teater

  • Dy krisma ne Paris ………………………………… Avokati De Monzi
  • Shoku Niqifor……………………………………… Mjeku kardiolog