Zhani Ziçishti
Zhani Ziçishti

Zhani Petro (Ziçishti) ka lindur në 31 maj të vitit 1940 në qytetin e Korçës. Pas mbarimit të studimeve të larta në Institutin e lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve) fillon punën si aktor pranë Teatrit “A.Z. Çajupi” të Korçës. Me trupën e këtij teatri do të interpretojë një sërë rolesh duke u bërë i njohur për publikun artdashës. Roli i parë i aktorit në kinematografi do të jetë ai i mësues Agronit në filmin “Lumë drite” në vitin 1970. Zhani Petro (Ziçishti) do të interpretojë në 16 role në filma artistikë.

Filmografia

Kronikë e një nate (1990) , fotografi
Rikonstruksioni (Film TV) (1988) , Koli
Përsëri pranverë (1987) , Kryeagronomi
Dhe vjen një ditë (1986) , Gjini
Tre ditë nga një jetë – (1986) , oficeri gjerman

Një jetë më shumë (1986) , avokati
Asgjë nuk harrohet (1985) , xha Kozi mesuesi ne pension
Agimet e stinës së madhe (Film TV) (1981) , avokati Hamdi Caka
Kur xhirohej një film (1981) , Bashkimi
Dëshmorët e monumenteve (1980) , Kristofori

Mysafiri (1979) , Sadik Bezhora
Nga mesi i errësirës (1978) , Jani
Vajzat me kordele të kuqe (1978) , Resuli
Flamur në dallgë (1977) , Gregori Graf

Fije që priten (1976) , Genci
Beni ecën vetë (1975) , Babai i Benit
Lumë drite (1975) , Mesues Agroni