Anila Bisha ne role:

Anila Bisha (1968). Aktore . Lindi ne Tirane, me 5 maj. Kreu studimet e larta ne Institutin e Larte te Arteve per Aktore, dega drame  me 1987 – 1991. Shpejt u be aktore e pelqyer per ekranin nga sinqeriteti, spontaniteti dhe ngrotesia emocionale qe percillte nga figura vajzash te dashuruara.

“Fundi i një gjakmarrjeje” – (1983)… Vajza e Shpendit

“Gurët e shtëpisë sime” – (1985)…Melpo

“Kur hapen dyert e jetës” – (1986)…Motra e dr.Bardhylit

“Familja ime” – (1987)…Vera

“Eja” – (1987)…Rita

“Sinjali i dashurisë” – (1988)…Ana

“Pesha e kohës” – (1989)…Lumto

“Nata” – (1996)…Nëna e djalit

“Bolero” – (1997)…Ina

“Dhimbja e dashurisë” – (2008)

Burimi: Aktoret Shqiptare