Rajmonda Bulku
Rajmonda Bulku

Rajmonda Bulku (lindur në Tiranë më 16 gusht 1958 ) është një aktore e mirënjohur shqiptare dhe ish deputete e Partisë Demokratike në Kuvendin e Shqipërisë.

Aktore e njohur e skenës dhe ekranit është nderuar me disa çmime. Në vitin 1981 ajo u diplomua si aktore në Institutin e Arteve të Bukura në Tiranë

Filmi i saj i pare, është Dimri i fundit i vitit 1976, dhe më pas Zonja nga qyteti.

Në jetën private ajo është i martuar dhe ka dy fëmijë.

Filmografia

 • Kafeja e fundit – (2010) metrazh te shkurtër
 • Familjet – (2009)
 • Kosova: Desperate Search – Etjet e Kosovës …Zana (2006)
 • Omiros – (2005)
 • Tirana, viti zero – (2001)
 • Nekrologji (1994)
 • Vdekja e kalit (1992)
 • Vitet e pritjes (1990) … Magda
 • Një djalë edhe një vajzë (1990) …mesuese Matilda
 • Ngjyrat e moshës -(1990)
 • Kthimi i Ushtrise se Vdekur – (1989)
 • Muri i gjallë – (1989)….Lina
 • Binarët – (1987)
 • Vrasje ne gjueti – (1987)
 • Dhe vjen një ditë – (1986)
 • Gabimi – (1986)
 • Te paftuarit – (1985)
 • Duaje emrin tënd – (1984)…….Jona
 • Kërcënimi – (1981) ………….Ema
 • Një shoqe nga fshati – (1980)…Meli
 • Ballë për ballë – (1979)……..Zana
 • Emblema e dikurëshme – (1977)
 • Nusja dhe shtetrrethimi – (1977)
 • Zonja nga qyteti – (1976)…Meli
 • Dimri i fundit – (1976)

TEATER

 • Te gjithë kanë huqe – (2009) teatër, komedi
 • Kohë për t‘u çmendur – (2009) teatër
 • Pjata prej druri – (2007) (teater)
 • Troja (teater) (2006)
 • Natë me hënë – (1990)