Rajmonda Bulku
Rajmonda Bulku

Rajmonda Bulku (lindur në Tiranë më 16 gusht 1958 ) është një aktore e mirënjohur shqiptare dhe ish deputete e Partisë Demokratike në Kuvendin e Shqipërisë.

Aktore e njohur e skenës dhe ekranit është nderuar me disa çmime. Në vitin 1981 ajo u diplomua si aktore në Institutin e Arteve të Bukura në Tiranë

Filmi i saj i pare, është Dimri i fundit i vitit 1976, dhe më pas Zonja nga qyteti.

Në jetën private ajo është i martuar dhe ka dy fëmijë.

Filmografia

  • Kafeja e fundit – (2010) metrazh te shkurtër
  • Familjet – (2009)
  • Kosova: Desperate Search – Etjet e Kosovës …Zana (2006)
  • Omiros – (2005)
  • Tirana, viti zero – (2001)
  • Nekrologji (1994)
  • Vdekja e kalit (1992)
  • Vitet e pritjes (1990) … Magda
  • Një djalë edhe një vajzë (1990) …mesuese Matilda
  • Ngjyrat e moshës -(1990)
  • Kthimi i Ushtrise se Vdekur – (1989)
  • Muri i gjallë – (1989)….Lina
  • Binarët – (1987)
  • Vrasje ne gjueti – (1987)
  • Dhe vjen një ditë – (1986)
  • Gabimi – (1986)
  • Te paftuarit – (1985)
  • Duaje emrin tënd – (1984)…….Jona
  • Kërcënimi – (1981) ………….Ema
  • Një shoqe nga fshati – (1980)…Meli
  • Ballë për ballë – (1979)……..Zana
  • Emblema e dikurëshme – (1977)
  • Nusja dhe shtetrrethimi – (1977)
  • Zonja nga qyteti – (1976)…Meli
  • Dimri i fundit – (1976)
Loading...

TEATER

  • Te gjithë kanë huqe – (2009) teatër, komedi
  • Kohë për t‘u çmendur – (2009) teatër
  • Pjata prej druri – (2007) (teater)
  • Troja (teater) (2006)
  • Natë me hënë – (1990)