Pavlina Mani është një aktore e mirënjohur shqiptare. U lind në Lushnjë më 13 nëntor 1948. Aktore e suksesshme, ka realizuar shumë role të spikatur, duke filluar në 1966 në “Oshtimë në bregdet”, kur ishte ende studente. Është nderuar me disa çmime. Prej vitit 2002 jeton me familjen e saj në SHBA.

Filmografia

Ishte koha për dashuri – (2004)
Njerez dhe Fate – (2001-2003)…Drita
Po vjen ai (1999) mini-seri
Bolero – (1997) …Vera
8 persona plus, teatër-komedi

Nata e dymbëdhjetë – komedi-teatër
Fletë të bardha – (1990) (TV) , Kristina
Kush e solli Doruntinën (1989) teatër-drama, rol episodik, një nga vejushat
Stolat në park – (1988) , Antigona
Tela për violinë – (1987) , gruaja Mucos

Dy herë mat – (1986) , gruaja Ilos
Pallati 176 – (1985)… Lirija, teatër-komedi
Në prag të jetës – (1985) , Ermiona
Rruga e lirisë – (1982), Nafi
Pas vdekjes – (1980), Lulushja

Radiostacioni – (1979), Miriam
Lulekuqet mbi mure – (1976), mësuesja e muzikës
Gjenerali i ushtrisë së vdekur – (1975), Beti

Qyteti më i ri në botë – (1974)
Mimoza llastica – (1973)…mami Mimozes
Oshëtim në bregdet-(1966)…Shpresa/Naishtedikur.info