Gina Lollobrigida, me emrin e Luigina Lollobrigida, (lindur më 4 korrik 1927, Subiaco, Itali), aktore italiane dhe fotografe profesioniste.

Ajo ishte bija e një marangozi dhe fitoi një numër të konkurseve evropiane të bukurisë para paraqitjes së saj të parë në filmin në Aquila Nera (1946, “Black Eagle”). Megjithëse studioi si artiste komerciale, karriera e saj modeluese nën emrin Diana Loris ndihmoi në sjelljen e saj në vëmendjen e kinematografëve italianë. Rolet e saj të para ishin të vogla. E njohur gjerësisht në kontinent si “La Lollo”, ajo erdhi në vëmendjen ndërkombëtare në Beat the Devil (1953) të John Huston.

Përgatiti për Na ishte dikur, A. Shehi

Editorial use only. No book cover usage.Mandatory Credit: Photo by Moviestore/Shutterstock (2293718ep)Gina LollobrigidaPortraits RONIN (1998)