Aleksandër Kondo ( 22 prill 1960 – 1 maj 1987 ) ikonë e peshëngritjes dhe e sportit shqiptar në vitet 80. I pari që arriti të ngrejë 200 kg në shtytje. Kampion i padiskutueshëm, u nda tra gjikisht nga jeta në moshën 27 vjeçare.

Më poshtë dokumentari kushtuar legjendës së peshëngritjes shqiptare Aleksandër Kondo

Dokumentari: Memorie.al
Info & Shkrimi: Naishtedikur.info