Nastradini Gjumash

-Nastradin! – E shkundi nje nate gruaja Nastradinin.
-S’te vjen keq qe kam tere naten pa gjume duke tundur djalin qe qan? Tunde dhe ti njecike, se fundja, djali s’eshte vetem i imi, eshte edhe i yti.
-Ti tund tenden – i tha Nastradini -gjysmen time lere te qaj.

Nastradini në parajsë

Shkoi Nastradini në parajsë dhe po shikonte nëpër mure disa ore e pyeti engjellin-pse jane këto orë në parajsë?-më to masim korrupsionin nëpër botë.Shikon Nastradini orën e Italis levizte pak,shikonte orën e Amerikes akoma më shume,i pa të gjitha orët me rradhe por ate të Shqiperisë nuk e gjeti,pyeti engjellin-ku ndodhët ora e Shqiperise?– 
Dhe engjulli ja kthen
E ka marrë zoti për ventilator”.

Nastradini puth vajzen e mbretit

Ishte njëher Nastradini dhe kalaoi përpara pallatit të Mbretit
Aty te ballkoni pa vajzen e mbretit dhe e puthi nga larg me dorë.
Vajza u inatos dhe shkoi të i jati dhe i tha se çfarë kishte ndodhur.
Mbreti thërret ushtrinë dhe ndjek Nastradinin nga mbrapa.


Nastradini e kuptoi dhe shkon shpejt ne pyll.
Ndes një zjarr dhe hypen lartë ne pemë.


Vjen mbreti dhe e pyet “çbën atje lartë o Nastradin”?
“Ja ziej fasule i tha”, “po zihen aq lart fasulet”.
“Po dhe unë  a  ta Putha vajzan aq larg”?
Mbreti ngeli pa fjalë dhe iku

Nastradini dhe shkencetaret

Nastradini megjithese nuk dinte te shkruante dhe te lexonte merr pjese ne nje koference shkencore.
Nje shkencetar, qe ishte ulur aty afer Nastradinit, i bie ne sy sjellja e tij dhe me nje ton talles pyet:


-Cfare ndryshimi ka ndermjet teje dhe gomarit?
Nastradini ja kthen:
-Ka vetem nje pellembe largesi…

Avazi Nastradinit

Nje here Nastradini po vidhte ne nje shtepi.
Nje person e pa dhe e pyeti:
– C’po ben o Nastradin ?”


Nastradini duke sharruar me nje share dore celsin tha: “Po i bie violines.”
-Po ku e ke avazin (muziken)?”
– Avazin do ja degjosh neser i tha Nastradini !