Teksti Gjoke Beci Muzika David Tukiqi
Kenduar ne festivalin e 26, ka marre çmim te trete.

Kur une them nje fjale te mecur 
shoqet thone ti je e vogel 
sa cudi se drapri gruri 
per te vogel nuk me njohin

Kemi qeshur dhe kenduar 
me kokra gruri si flori ne duar 
Pranvera ne zerin tona 
zjarre lulesh ndezi 

shakate qe kemi bere 
o culi gure, lume o ujevare si deshi 
Nje cast mendova mendova nuserine 
por shoqet cdo te thone 
me mire jo mos ta dine 

Me ngasin dhe thone ti je e vogel 
sa cudi se drapri gruri 
per te vogel nuk me njohin 

Jo mor jo se dhe syte
te vegjel ndoshta ngjajne 
porse thelle brenda tyre 
gjith kete qjell te kalter mbajne