I bëhet ftesë në qershor të vitit 1987, që të marr pjesë tashmë në një garë kombëtare në “Festivalin e Interpretuesve” në RTSH. Ajo prezantohet në festival me këngën “Hartimi dhe Dëbora”, kompozuar nga shoqja e saj e klasës, Laureta Çuku, dhe në anketën muzikore të Radio Tiranës për këtë këngë, vlerësohet për interpretimin e saj brilant dhe fiton cmim Shkeputur nga www.anitabitri.com

Ja zilja ra kemi hartim
ka gjalleri dhe frymezim
por per cudi shikoj nga jashte nje zog na fton cukit ne xham

Bora e bardhe pemet mbuloi
cudi me pare si nuk e pame
i vogli zog shpejt fluturoi ti shkojme
nga pas me gaz na fton

oooooooooo

Ja po ulet mbi oborr
lehte-lehte kjo debore
O sa na gezon
dhe si zogj na fton

ja te qeshur ne vrapuam
pame mimozat qene mbuluar
o sa u cuditem zemrat na trokiten

ja te qeshur lozim ne si femije
gjuaj une me fort gjuan ti
Shpejt harruam se ne kishim hartim
hej ti shok pse gjuan kaq fort

Ja zilja ra sa shpejt mbaroi kjo ore
Me sy te qeshur ne mesuesen shikojme
prape si femije qendrojme shperndare ne oborr
Nuk kemi faj fajin e ka kjo bore/Naishtedikur.info