I bëhet ftesë në qershor të vitit 1987, që të marr pjesë tashmë në një garë kombëtare në “Festivalin e Interpretuesve” në RTSH. Ajo prezantohet në festival me këngën “Hartimi dhe Dëbora”, kompozuar nga shoqja e saj e klasës, Laureta Çuku, dhe në anketën muzikore të Radio Tiranës për këtë këngë, vlerësohet për interpretimin e saj brilant dhe fiton cmim
Shkeputur nga www.anitabitri.com

Ja zilja ra kemi hartim
ka gjalleri dhe frymezim
por per cudi shikoj nga jasht nje zog na fton cukit ne xham

Bora e bardh pemet mbuloi
cudi me par si nuk e pam
i vogli zog shpejt fluturoi ti shkojm
nga pas me gaz na fton

oooooooooo

Ja po ulet mbi oborr
lete-lete kjo debor
O sa na gezon
dhe si zogj na fton

ja te qeshur ne vrapuam
pame mimozat qene mbuluar
o sa u cuditem zemrat na trokiten
ja te qeshur lozim ne si femije

gjuaj un me fort gjuan ti
Shpej harruam se ne kishim hartim
hej ti shok pse gjuan kaq fort

Ja zilja ra sa shpejt mbaroi kjo ore
Me sy te qeshur ne mesuesen shikojm
prape si femij qendrojm shperndar ne oborr
Nuk kemi faj faj fajin e ka kjo bore