S’mendonja
S’mendonja, ta donja,
me zemer, si te vegjlit, kaqe shume,
Ta shihnja percdo nate edhe ne gjume,
s’mendonja, s’mendonja!

Kur ishe, larg meje,
kujtimi yt o vash, me ndizte gjine,
E malli vec ma shtonte dashurine,
per shoqen e dashur.

Te desha, te dua,
ashtu sikur ne jete s’kam dashuruar,
E dashur, per mua,
je shok i mire e krajit, por mbi dhe!

Degjoje, degjoje,
se si bucet per ty sot kenga ime!
Per ty, qe i fal kesaj zemre vec gezime,
degjoje, degjoje!

Me shpirtin e paster,
per mua vetem ti je e verteta,
Ti sjell pran’ meje gazin qe fal jeta,
o shoqe e dashur!

Photo Credit: Youtube

E vitet, do shkojne,
te vegjlit do ta mbushin plot shtepine,
Tek ti do tregosh per dashurine,
per jeten e lumtur.

Te desha, te dua,
ashtu sikur ne jete s’kam dashuruar,
E dashur, per mua,
je shok i mire e krajlit, por mbi dhe!

Degjoje, degjoje,
se si bucet per ty sot kenga ime!
Per ty, qe i fal kesaj zemre vec gezime,
degjoje, degjoje!