Apasionata
Apasionata

Apasionata është film artistik i metrazhit të gjatë i prodhuar nga Kinostudioja Shqipëria e Re në vitin 1983. Regjinë e kanë bërë Kristaq Mitro në bashkëpunim me Ibrahim Muçaj ,Skenari: P. Dado, N. Tafa, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Gjon Simoni. Në rolet kryesore paraqiten: Kastriot Çaushi, Matilda Makoçi, Agim Qirjaqi, Kadri RoshiMargarita Xhepa dhe Spiro Duni. Filmi për herë të parë është shfaqur në vitin 1983.

Përmbajtja e filmit

Motivi kryesor i sonatës së famshme “Apasionata” të Ludvik Van Bethoven nga një punë diplome bëhet lajtmotiv në dashurinë e Mirës studente e pianos dhe Arturit student i pikturës i cili nuk është vërtet i dhënë pas pikturës por e bën shkollën për t’i bërë qejfin të atit një njeri me rëndësi në një ministri. Më pas konfliktet zgjidhen dhe Arturi gjen vendin e vet në jetë.

Aktorët

 • Kastriot Çaushi…….Arturi
 • Kadri Roshi……….Demosteni
 • Matilda Makoçi……..Mira
 • Agim Qirjaqi………Profesor Jani
 • Spiro Duni………..Guri
 • Margarita Xhepa…….Nena e Arturit
 • Thimi Filipi……….Take Rizai
 • Ndrek Shkjezi………Xha Nasi
 • Nertila Koka……….Motra e Arturit
 • Marika Kallamata……Tezja e Arturit
 • Antoneta Papapavli….Profesorja e Mires
 • Artan Sejko………..Agroni
 • Luiza Xhuvani………Studente