Aristotel Stefani
Aristotel Stefani

Aristotel Stefani

Aktor Shqiptar. Aristotel Stefani, Teli siç njihet nga publiku i gjerë artdashës, ka lindur më 5 tetor 1931 në fshatin Lliar të Zagorisë në Gjirokastër dhe ndare nga jeta ne 12janar,2015 ne moshen 84vjec. Fillimet e Telit si aktor i gjejmë që në moshë të re,në vitet 50 të shekullit të kaluar, kur ai aktivizohet me Trupën e Grupit Amator të Klubit Artistik të Kuçovës,qytet në të cilin ai punonte si mekanik në sektorin e naftës. Dëshira e tij për artin do të bëjë që ai pas disa vite pune si mekanik,të lërë punën në naftë dhe të marrë rrugën e aktrimit profesional. Kështu ai është ndër të parët aktor të Estradës Profesioniste të Gjirokastrës e krijuar në vitin 1956. Në vitin 1966 emërohet Drejtor i Shtëpisë së Kulturës së Sarandës.

Për nëntë vjet ai do të punojë në këtë shtëpi kulture jo vetëm si Drejtor por edhe si regjisor i saj. Në vitin 1975 kthehet në Gjirokastër për të punuar pranë Teatrit Profesionist të këtij qyteti. Të shumtë janë dhe rolet e tij në Teatër. Këtu mund të përmendim rolin e Doktor Adhamudhit në komedinë “Pas vdekjes” e Çajupit, rolin e Profesor Selckës në dramën “Shqetësimet e Anës” etj. N’ë kinematografi ka interpretuar në 14 role. Roli i tij i parë do të jetë roli i Abdurrahman Pinxhos në filmin “Njeriu me top” në vitin 1977, roli i Novruzit, rojes së Manastirit në filmin televiziv “Liri a vdekje” në vitin 1979, roli i njërit prej dasmorëve në filmin “Përrallë nga e kaluara”në vitin 1987. Në vitin 1998 Teli Stefani do të interpretojë edhe rolin e shërbëtorit, i cili do të jetë dhe roli i tij më i fundit, në filmin në filmin “Dasma e Sakos”.

Aktor

Kinematografi

1998—Dasma e Sakos…………………………………….Shërbëtori

1990—Fletë të bardha (Film TV)…………………………..Banakieri

1989—Kthimi i ushtrisë së vdekur…………………………Psikopati

1987—Përrallë nga e kaluara……………………….Një nga dasmorët

1983—Dritat e qytezës…………………………………

1979—Liri a vdekje………………………………………..Novruzi,rojes së Manastirit

1978—Koncert në vitin 1936……………………………….Hoxha

1977—Njeriu me top……………………………………….Abdurrahman Pinxhua

Teatër

“14 vjeç dhëndër” e Andon Z. Çajupit

“Djepi i shitur”

“Fundi i botës”

“Pas vdekjes” e Andon Z. Çajupit …………………………..Doktor Adhamudhi

“Shqetësimet e Anës”……………………………………….Profesor Selcka