Spiro Urumi
Spiro Urumi

Spiro Urimi (1928-1997) ka qënë aktor i Teatrit “Aleksandër Moisiu” të qytetit të Durrësit. Ka interpretuar në dhjetëra role në teatër dhe në kinematografi. Ka qenë volejbollist me skuadrën e “Teutës”. Për meritat e tij artistike Spiro Urumi është nderuar me titullin “Artist i Merituar”

Kinematografi

 • 1989—Balada e Kurbinit………………………….Ligur Bashi
 • 1985—Asgjë nuk harrohet……………………….Abduraman Harizi
 • 1985—Melodi e pandërprerë…………………………..
 • 1985—Pranverë e hidhur………………………………Konsulli
 • 1983—Gracka………………………………………….Babai i teqesë së Baba Nekiut
 • 1982—nëntori i dytë…………………………………..Xhaferr bej Kadena
 • 1980—Një ndodhi në port……………………………..Analisti
 • 1979—Ne vinim nga lufta……………………………..zoti Maman
 • 1979—Mysafiri………………………………………..zoti Dago
 • 1977—Një udhëtim i vështirë…………………………Petro
 • 1976—Zani partizani (Film TV)………………………..Komandanti
 • 1972—Ndërgjegjja…………………………………….Babai i Artës
 • 1969—Njësiti Guerril………………………………….Markalleshi
 • 1966—Oshëtimë në bregdet…………………………..Kuestori Fashist
 • 1965—Vitet e para…………………………………….Fulci