Fjal e bukur fjal e shenjte
thell ne zemer qe tingllon
ska ne bote gje me e shtrenjte
ska si meme kur kujton

Meme meme frym e lar
rreze drite yll qjellor
plot meshire e mall te zjarrte

Qe nga gjinjte e saj te dlire
vilet jeta pa shterim
qe nga zemra e saj ka mbire
dashuri dhe mallengjim

Si ner gaz dhe ner vojtje
veq nje meme te larton
sa ka frym e sa ka rrojtje
mendjes kurre ste harron

Qdo rreziku rri te ruan
ben detyre si luftar
si deshmori heq e vuan
per te zemres saj thesar

Kush sdi vleren e nje nene
eshte pa ndenj e shpirt mi, zor
bir ske, terre e frym nene
eshte i vet tra, dhetor !

poezi nga Asdreni