Filmi “Asgjë nuk harrohet” prodhim i vitit 1985.

Regjia: Esat Ibro, Skenari: Teodor Laço, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit

Ngjarjet e filmit zhvillohen në ditët e sotme por sillen edhe ngjarje nga e kaluara për të hedhur dritë në fakte dhe karaktere të ndryshme. Një i riatdhesuar vritet në një qytet të vogël. Askush nuk e di kush është vrasësi. Krye hetuesi e merr përsipër këtë ngjarje dhe ia del të zbulojë shkaqet e krimit.[1]
Aktorët

Llazi Serbo……..Andi Rama,Hetuesi
Thimi Filipi……..Gramozi,Kryetari i grupit hetimor
Jani Riza……..Lame Kurrizi
Stavri Shkurti……..Manol Gjinaj, Perkthyesi
Perika Gjezi……..Elmazi,I plotfuqishmi i fshatit

Mario Ashiku……..Profesor Kallmi
Marko Bitraku……..Selmani Hivziu
Ilia Shyti………..Shoku Ziber, veteran i luftës
Gjergji Melo………Sekretari i partisë së fshatit

Dhimitër Orgocka……..Xha Fanja
Guljelm Radoja……..Peshkatari
Zhani Ziçishti……..Xha Kozi,Mësuesi në pension

në episode

Spiro Urumi……..Abdurrahman Harizi
Marjeta Ljarja……..Sara, bashkëshortja e Andit
Enver Plaku……..Shefi i Policisë
Shkëlqim Jaupi……..Viron Mersini, kamarieri
Vangjel Grabocka……Xha Gorja

Redi Radoja……..Djali i peshkatarit
Dhorkë Orgocka……..Nënë Xhikoja
Ferdinand Radi……..Taksisti
Merita Çoçoli……..Mbesa e plakës dëshmitare

Xhirimet e këtij filmi janë bërë në Pogradec dhe në Berat.