Dy herë mat është një film shqip i krijuar në vitin 1986.

Përmbajtja e filmit
“Dy here mat” është një film komik dhe i pëlqyer për publikun. I drejtuar nga Bujar Kapexhiu që kesaj rradhe në një rol kryesor. Filmi është i mbushur me situata komike te papritura. Ilo Pinci, specialist i peshkut dhe i midhjeve, i cili është edhe shahist i njohur, arrin në një qytet të vogël bregdetar si i ftuar në një simultane shahu. Por ajo që e shtyn më shumë të vijë në këtë qytet, është deshira e tij e fshehtë për të zbuluar të dhëna praktike dhe teknike në lidhje me kultivimin e midhjeve. Gjatë një diskutimi ai hedh poshtë mendimin e Sazanit, specjalist dhe kultivues i midhjes. Vajza e Sazanit edhe ajo një e talentuar në shah’, merë pjesë. Ilo është i bindur se do ta përballojë lehtësisht ndeshjen me shahistët vendas, por në simultane munded nga Rudina e vogel, ku vendos një midhje si simbol të mretëreshës. Ai pranon humbjen e dyfishtë, kur merr vesh se ajo është vajza e kundërshtarit të tij edhe në punë.

interpretojne
Bujar Kapexhiu…Ilo Pinci
Aleko Prodani…..Shoku Kopi
Fadil Kujovska….Cuku
Alfred Bualoti……Babai i Rudines

Manjola Begolli…Rudina
Pavlina Mani…….Gruaja e Ilos
Zyliha Miloti………Gruaja e Kopit
Ervehe Veizi……..Mamaja e Rudinës

Agim Bajko……….Met Çiftja
Pëllumb Deçolli
Karafil Shena…….Polici i rendit
Agim Shuke………Shefi i Policise

Ilir Bezhani………..Sokoli
Fatmir Xhelili
Met Bega………….Turisti
Merita Dabulla…..Gruaja e turisti