Në përvjetorin e vdekjes së komisarit Ibrahim Kovaçi gjashtë nga shokët e tij të luftës, mësues Thomai, Arifi, Alma, Andoni, Rustemi dhe Xhemali, shoqërojnë bustin e komisarit për në fshatin e tij të lindjes, ku do t’i dedikohet një ceremoni përkujtimore. Gjatë rrugës secili nga ata sjell në mendje ngjarje të lidhura me jetën dhe luftën e Ibrahimit, dhe konfrontimet me antogonistin Sali Protopapa.

Aktorët në role

Mevlan Shanaj…….. Ibrahimi
Vangjush Furxhi…….. Arifi
Yllka Mujo…….. Alma
Bexhet Nelku…….. Mësues Thomai
Sandër Prosi…….. Doktor Kristo Borova
Pirro Mani…….. Sali Protopapa

Bujar Kapexhiu…….. Spiro, i fejuari i Almës
Dhimitër Trajçe…….. Mazllëmi
Qerim Mata…….. Lefter Lefteri
Vangjel Grabocka…….. Bamkë Qerollari
Petrika Riza…….. Rustemi
Robert Ndrenika…….. Xhemali

Albert Vërria…….. Xhaxha Aliu
Jani Riza…….. Guri
Koço Qendro…….. Ballisti
Mihal Stefa…….. Babai i Ibrahimit
Ndoc Çefa…….. Andoni, Skulptori
Kadri Roshi……..

Meropi Xhoja……..
Pandi Raidhi……..
Roland Piperi……..
Perika Gjezi……..
Thimi Filipi……..
Melpomeni Çobani……..