Filmi “Kur ndahesh nga shokët” prodhim i vitit 1986. Regjia: Petrit Llanaj, Skenari: Valter File, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Vladimir Kotani.

Përmbajtja e filmit
Namiku brenda një kohe të shkurtër sjell shqetësime në atmosferën optimiste të një grupi saldatorësh. Kjo reflektohet edhe në jetën e tij private dhe familjare por sidomos në marrëdhëniet me vjehrrin e tij. Por shpejt ai e kupton vendin e tij në jetë kupton se sa poshtë ka rënë dhe reflekton mbi këto mendime.

AKTORET
Kadri Roshi…….. Islami
Jul Nenshati…….. Namiku
Shpresa Bërdëllima…….. Zana
Zef Bushati…….. Berti

Vasillaq Vangjeli…….. Klarinetisti
Ferdinand Radi…….. Bateristi
Kristo Kokoshari……..

Antoneta Papapavli……..nena e Zanes
Fabit Beqiri……..
Tomorr Guçe…….. Violinisti

Përgatiti: V. Berisha/Naishtedikur.info