Filmi Kur zbardhi një ditë është prodhuar në vitin 1971.

Interpretojnë
Arët

Demir Hyskja……Shoferi Thoma Shpuza
Birçe Hasko……Sulo Ballisti
Drita Bardhi……Gruaja e Shoferit
Hasan Konci……Llogaritari
Pandi Siku……Hamalli

Zija Grapshi……Tipografi
Ferdinand Radi……Tipograf
Skender Plasari……Anëtari i Njësitit Gueril
Leka Krute……Ballist

Myqerem Ferra……Oficer Ballist
Arqile Nesho……Ballisti 2
Nazmi Bonjaku……Komandanti i Ballit
Piro Sava……Profesori Ballist
Luftar Veshi……

Vangjush Furxhi……
Andon Qesari……
Ura

Pandi Raidhi……Xha Loni
Rikard Ljarja……Komiasri
Kadri Roshi……Kryetar i Këshillit
Bexhet Nelku……Kapiten Gjerman

Adelina Xhafa……partizane
Mihal Stefa……
Albert Verria……Bakalli
Tonin Ujka……Arixhiu

Lavdie Bisha……Arixhesha
Albert Bellia……Bakalli
Meçua

Timo Flloko……Mecoja
Gjyzepina Kosturi……Shërbyesja e Manastirit
Kristaq Mitro……Partizani
Diana Panariti……Infermiere Partizane
Piro Eshi……Partizan i Plagosur

Kleopatra Skarco-Dokle……Mësuesja e partizaneve
Përmbajtja e filmit
Shoferi Thoma Shpuza ngarkohet nga Njësiti Gueril i Qytetit të tiranës tu dërgoje ilegalisht armët partizanëve pasi armët janë maskuar me thesë me miell për Gjermanët dhe ata i rrëmbejnë armët. Shoferi me gjakftohtësi i cili plagoset nga avioni me Gjermane, dhe kalon postoblloqe dhe mjekohet nga partizanët.

Komisari bashkë me fshatarët dhe partizanët rindërtojnë urën e hedhur në erë, dhe partizanët kanë arrestuar disa gjermanë.

Ish bariu Meco bashkë me partizanët janë të rrethuar në Manastirin e Fshatit. Mecoja shpëton jetën e shokëve të tij të plagosur.