Beni ecën vetë” është film shqiptar i prodhuar nga Kinostudio Shqipëria e Re.1975

Përmbajtja e filmit

Nga kujdesi i tepruar i prindërve, Benin nuk e lejojnë të luajë jashtë mureve të shtëpisë. Xhaxha Thomai që vjen nga fshati e merr me vete dhe për herë të parë Beni gjendet pa kujdesin e prindërve. Beni për herë të parë jeton në familjen e xhaxhait dhe i duhet të mësojë shumë gjëra të reja. Për ta ndihmuar të kalojë frikën dhe të ambientohet e ftojnë të marrë pjesë sëbashku me fëmijët e tjerë në një piknik. Një natë Beni mbetet i vetëm në mes të pyllit por tashmë ai fillon të zbulojë një jetë shumë pranë natyrës, duke larguar frikën dhe mendimet negative të fëmijërisë.

Aktorët në role:

 • Herion Spiro……Beni
 • Pandi Raidhi……Xhaxha Thomai
 • Dhorkë Orgocka……Teto Ollga
 • Yllka Mujo……Leta, nena e Benit
 • Gjergj Sollaku……Goni
 • Koço Guda……Vaso
 • Selma Sotirllari……Jeta
 • Genc Anastasi……
 • Adrian Laperi……

Role episodike

 • Zhani Ziçishti……Babai i Benit
 • Ema Shteto……Drita