Nga Niko Kotherja

Foto 1
Benzinata e parë e qytetit të Elbasanit u hap nga familja Kotherja. Në foton e parë duket benzinata në vitet `30. Në foto është Hyqmet Kotherja, i cili u v. ra aksi, dentalisht pas Clirimit, duke u rrëzuar me makinë në kilomentrin e 22 te Krrabës.

Foto 2
Në mesin e viteve `30, benzinata e parë e qytetit të Elbasanit që u hap nga gjyshi im me vëllezerit e tij. Ketu ka dalë Sami Kotherja, që më vone do të bëhej një nga profesorët e njohur të matematikës dhe fizikës si dhe hartuesi i të parave rregullore të futbollit në Shqiperi, në gjuhën tonë.

Burimi: InfoElbasani.al