Sander Prosi

Sandër Prosi, Artist i Popullit – ( 1920-1985 )

0
Sandër Prosi (lindi në Shkodër, më 6 janar 1920 të vitit 1920; vdiq më 25 mars 1985) në Tiranë. Pasi mbaroi shkollën fillore vazhdoi gjimnazin e Tiranës. Merr pjesë në...

PJETER GJOKA , AKTORI I MADH QE INTERPRETOI EDHE I VERBER

0
Pjetër Gjoka ishe djali i Gjokë Pjetërs nga Dushmani i Shllakut, Dukagjin, lindi në Ulqin më 3 gusht të vitit...

Admir Sorra, (Gjino): U përzgjodha mes 3.500 fëmijëve kur isha 12 vjeç

0
Shpesh na ndodh në jetën e përditshme të përdorim batuta nga filmat artistikë shqiptarë, në kuadër të bisedave...
Tinka Kurti

Puthja e Tinka Kurtit dhe Naim Frashërit, puthja e parë në film shqiptar

0
Aktorja e njohur shqiptare Tinka Kurti jo pak herë e ka kujtuar një puthje në jetën e saj. Puthja e saj...

Petrika Riza, Rrëfimet e aktorit korçar, Drita Agolli më mësoi, se talenti ka nevojë...

0
Aktori korçar, Petrika Riza: Drita Agolli më mësoi, se talenti ka nevojë për fjalën e mirë dhe të...

Kadri Roshi, i patalentuari që ‘preku’ Olimpin!

0
Aktori i njëmijë e një fytyrave! Kështu është cilësuar Kadri Roshi, për sa i takon galerisë së personazheve...

Marta Burda, zonja e vërtetë shqiptare që zhvilloi karrierën artistike në teatrin e Durrësit

0
“Marta Burda ishte një artiste shumë e zonja, një femër që diti të interpretojë në mënyrë mjaft realiste...
Behije Çela

BEHIJE CELA – ARTISTE E MERITUAR (1925-1999)

0
Behije Levonja (Çela) lindi në fshatin Xibrakë të rrethit të Lushnjës me 16 Mars 1925. Shume heret ajo...
Andrea Pepi

Aktori Andrea Pepi

0
Andrea Pepi lindi ne qytetin e Korces ne vitin 1950. Arsimin e mesem e kreu ne gjimnazin R.Qirinxhi.U aktivizua gjate...
Timo Flloko

Timo Flloko – Artist i merituar

0
Timoleo Flloko ose Timo siç njihet nga publiku (lindur në Pejë më 26 prill 1948) është një aktor shqiptar. Rjedh nga nje familje Gjirokastrite. Shkollën e mesme e mbaroi...