Aktoret Shqiptare

Home Aktoret Shqiptare

Tri vite me Demir Hyskën, amatorin që u bë aktor i madh

Nga Miho Gjini Me Demir Hyskën, nuk do te isha...

Aktori dhe regjisori elbasanas, Tomorr Himçi, (1943-2006)

Tomorr Himçi lindi ne Elbasan, me 20 gusht te vitit 1943. Mesimet e para i mori ne qytetin...

In Memoriam, Fadil Hasa, shpirti i artistit gjithnjë në oponencë me qeveritë

Me shpresën për të marrë një skenar të mirë në duar, që do të mund ta ngjiste edhe...

RAJMONDA SHUNDI DERVISHI, TË ZAKONSHMIT NUK BËJNË BUJË

Shpesh hasim histori të “çuditshme” të emrave të njohur, rrëfyer bujshëm prej atyre që u rrinë pranë, në...

Artistët mund t’i braktisë kush te dojë, por jo spektatori, Xhanfize Keko

Me dashamirësit e artit nuk ështe vetëm lidhja nëpërmjet filmit dhe sugjerimeve që japin, ata të duan intesivisht,...

‘Partia ime është arti’, Roza Anagnosti del hapur, “Të gjithë e duan”, të rikonstruktohet.

Aktorja Roza Anagnosti, teksa e konsideroi të vështirë mbajtjen e një fjalimi, i quajti qëndrestarë të gjithë ata...

In memoriam, Stavri Shkurti, 5 gushti shenon daten e lindjes, dhe ndarjen nga jeta

Figura artistike e aktorit Stavri Shkurti, që nga vendi i saj në rradhën e parë, e ndillte prej...

Sharmi i pa moshë i Viktor Zhustit

Nga Suadela Balliu – Ka lindur në Ditën e Rinisë e, megjithëse kjo e fundit u vendos në vitin 2009...

SIMON STEFANI, TË LARGONI NGA TEATRI, ROBERT NDRENIKËN, ANAGNOSTIN, DHE SHYTIN

Nga Dashnor Kaloçi: Raporti sekret: “Sheri Mita dhe Ferial Alibali janë hequr. Nga aktorë janë...

Artistë e Teatrit Popullor, 40 vite më parë…

Në kulmin e debatit, të prishet apo jo godina e teatrit, botohet kjo foto e kolektivit te Teatrit...

MOS HUMBISNI