Luan Qerimi

Luan Qerimi “Artist i Merituar”

0
Zëri karakteristik, vetulla e harkuar tepër e bën portretin e tij të pangatërrueshëm. Kanë kaluar kohë qysh nga roli i...
Robert Ndrenika

Artisti i Popullit Robert Ndrenika

0
Robert Ndrenika (lindur më 10 janar në 1942) është një aktor shqiptar. Ai është emëruar Artist i Popullit në vitin 1988 . Ai ka...
Muhamet Sheri

Aktori Muhamet Sheri – (1948-2011)

0
Muhamet Sheri aktor shqiptar. Muhamet Sheri ka lindur në 12 Mars të vitit 1948 në qytetin e Fierit. Pas mbarimit të shërbimit...
Nikolin Xhoja

Artisti i Popullit Nikolin Xhoja (1926-1987)

0
Nikolin Xhoja (1926-1987) lindi ne Brindisi te Italisë, me 12 maj. Qysh ne radhët e Ushtrisë Nacionalçlirimtare, ku mori pjese aktivisht, luajti...
Dhimiter Orgocka

Aktori Dhimiter Orgocka

0
Dhimitër Orgocka është një aktor i mirënjohur shqiptar, ka lindur në 24 tetor të vitit 1936 në qytetin e Korçës. Ai është gjithashtu regjisor me karrierë...
Lutfi Hoxha

Aktori Lutfi Hoxha

0
Lutfi Hoxha Lutfi Hoxha ka lindur më 1 qershor 1934 në Durrës. Aktor shqiptar në teatër dhe film. Në janar 1953 ishte...
Edi Luarasi

Aktorja Edi Luarasi

0
Edi Luarasilindi në Tiranë në vitin 1940 është aktore i njohur shqiptare. Që në moshë të re ka debutuar në skenë. Fillimisht në 1956, kur...
Bep Shiroka

Aktori Bep Shiroka – ( 1933-2010 ) “Mjeshter i Madh”

0
Bep Shiroka ka lindur në 25 shtator të vitit 1933 në qytetin e Shkodrës. I rritur në një familje me tradita artistike, i ati...
Drita Haxhiraj

Aktorja Drita Haxhiraj

0
Drita Haxhiraj lindi në Tiranë më 3 prill të vitit 1947, është aktore shqiptare e cila ka luajtur edhe në skenën ndërkombëtare. Studimet e larta i kreu...
Liri Lushi

Aktorja Liri Lushi

0
Liri Lushi është aktore shqiptare e lindur në Tiranë, Shqipëri ne 1954. Është diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura, Tiranë dega e Aktrimit. Karrierën...