Ilia Shyti në filmin “Kohë e largët”

Ilia Shyti, aktori i madh i roleve të vogla

0
Ilia Shyti u lind në Lushnje, më 19 korrik 1929. U aktivizua qysh i ri me Levizjen Amatore Teatrore të...
Ndrek Luca

Në kujtim të mjeshtrit të teatrit e filmit Ndrek Luca – Nga Pjerin Logoreci

0
Ndrek Luca ka lindur në 3 Shtator të vitit 1927 në Dukagjin. Familja e tij u shpërngul në Shkodër qysh...
Gjon Karma, Artist i Merituar – në filmin “Koncert në vitin 36”

Gjon Karma, aktori i madh i roleve të vegjël

0
Gjon Karma lindi në Shkodër më 18 mars të vitit 1915. Filloi aktivitetin artistik në vitin 1932 në Shkodër me shoqërinë...
Ferdinand Radi

Ferdinand Radi (1942-2004)

0
Ferdinand Radi u lind në Durrës, në 29 gusht 1942, në një familje intelektuale. Nandi ishte nipi i Vinçens Prenushit nga nëna, e i Lazër Radit nga babai....

Esma Agolli – 1928-2010

0
Esma Agolli lindi më 1 korrik 1928 në Tiranë. Është një aktore e mirënjohur shqiptare. Ajo ka luajtur shumë role në teatër dhe kinematografi, por rolet që...

Aktorët me “biografi te keqe” Robert Ndrenika, Anagnosti dhe Shyti të largohen nga teatri

0
Libri i Kaloçit / “Shkrimtarët dhe artistët…”, publikon relacionin sekret të të vitit 1977 të sekretarit të Partisë të Tiranës,...

PAVLINA MANI – FILMOGRAFIA DHE ROLET E SAJ

0
Pavlina Mani (1948-). Aktore. Lindi ne Lushnje, me 13 nentor. Pas aktivizimit ne Levizjen Amatore dhe Estraden e qytetit, si...
Agim Qiriaqi

Agim Qirjaqi 1950-2010 – Biografia

0
Agim Qirjaqi ishte një aktor dhe regjisor shqiptar. U lind në Kolonjë në vitin 1950, dhe vdiq më 28 mars të vitit 2010. Karrierën si aktor e fillon...

Dhimitra Plasari 1952-2016

0
Dhimitra Plasari ka lindur më 20 gusht 1952 në Korçë. Aktore shqiptare e njohur në filmat "Dimri i Fundit" (1976), "Pylli i...
error: INFORMACION I RUAJTUR