7 Mars 1827, lindi Kostandin Kristoforidhi, një nga studiuesit më të shquar Shqiptar të...

0
Shqipëria sot kremton ditëlindjen e Kostandin Kristoforidhit, një nga studiuesit më të shquar të shekullit të XIX.

7 Mars 1939, lindi ylli i këngës Shqiptare, e madhja Vaçe Zela, e kujtojmë...

0
Vaçe Zela është këngëtare shumë e njohur. Vaçe Zela, artiste e popullit dhe këngëtare me famë të...

6 Mars 1926, lindi aktorja e paharruar Violeta Manushi, e kujtojmë me respekt dhe...

0
Violeta Manushi lindi më 6 mars 1926 në Korçë. Vdiq me 27 korrik 2007 në Tiranë. Ajo ishte...

4 Mars 1973, lindi këngëtarja Mira Konçi, i urojmë nga zemra edhe 100

0
Mira Konçi është këngëtare e njohur. Talenti i Mira Konçit u zbulua në fundin e viteve '80 nga...

11 vite pa regjizorin e madh Shqiptar, Viktor Gjika, e kujtojmë me respekt

0
Viktor Gjika u lind më 23 qershor 1937 në Korçë dhe vdiq më 3 mars 2009. Studimet e...

1 Mars 1951, lindi një nga zonjë e kinematografisë Shqiptare, Hajrie Rondo. E kujtojmë...

0
Hajrie Rondo ishte një aktore e mirënjohur shqiptare. Ka lindur më 1 mars 1951 në Delvinë dhe në po të njejtin qytet ndërroi jetë më 9...

1 Mars 1945, lindi Xhevahir Spahiu, poet dhe gazetar Shqiptar

0
Xhevahir Spahiu është shkrimtar dhe autor këngësh shumë i njohur. Xhevahir Spahiu është shkrimtar i njohur shqiptar. Studioi...

Kujtojmë sot mjeshtrin e humorit Veli Rada, 28 Shkurt 1942 – 27 Dhjetor 2014

0
Lindi ne Tirane, me 23 shkurt. U aktivizua fillimisht ne Levizjen Amatore Teatrore te qytetit. Aftesite e shprehura...

Kujtojmë sot aktorin Viktor Bruçeti 26 shkurt 1938 – 8 tetor 2010, nderim...

0
Viktor Bruçeti, aktor i teatrit dhe kinematografisë, Artist i Merituar. Lindi në Shkodër,...

Edhe 100 Artjola

0
Artiola Toska (Tiranë, 25 shkurt 1975) është këngëtare e zhanreve popullore të muzikës shqiptare. Këndon kryesisht: popullore e...
error: INFORMACION I RUAJTUR