Biografi

Home Biografi
Stavri Shkurti

Stavri Shkurti – ( 1927-1998 )

Stavri Shkurti ka lindur në qytetin e Korçës në vitin 1927. Fillimet e tij artistike janë që në moshë të...

Shkencëtari shqiptar që tronditi mbretërinë. Pse Zogu e dënoi me 101 vite burg?

Doktor Sait Bilal Golemi  ishte një mjek veterinar, shkencëtar dhe atdhetar i shquar. Do të lindte në Golem të Kurveleshit....

Aktori dhe regjisori korçar Guri Koço

Guri Koco (1954). Aktor , regjisor .Lindi ne Korce ,me 6 dhjetor .Kreu Institutin e Larte te Arteve per...
Luftar Paja

Aktori Luftar Paja – “Artist i popullit”

Luftar Paja lindi në Gorishovë të mallakastrës më 1 dhjetor 1941. Pas mbarimit të shkollës së mesme elektrike e pedagogjike në...

Lavdia dhe Pavdekshmëria e “Kapedanit” të filmit shqiptar

Tre vjet pa Artistin e Popullit Albert Vërria, pse aktorin e thërrisnin me emrat e personazheve, Xha Sulo, Nuri Beu,...
Todi Thanasi

Todi Thanasi, aktori i shuar shpejt

Në vitet e para të pas luftës, atëherë kur pak kush e kishte mendjen për shfaqje teatrore dhe jetë kulturore,...

Këngëtarja Myfarete Laze

Myfarete Laze ka filluar të këndojë kur ka qenë në shkollën fillore. Më vonë ajo merrte pjesë në festivalet e fëmijëve...
Bashkim Hoxha

Shkrimtari dhe skenaristi Bashkim Hoxha

Bashkim Hoxha është shkrimtar shqiptar i lindur në 1954. Ka krijuar disa vepra letrare të njohura mbarë shqiptare dhe për to qyteti...

Kadri Roshi, kur interpretonte “Kujdestarin” tek Lulëkuqet mbi mure

Një ndër rolet e mbetura në memorien e shikuesit, nga plejada e roleve interpretuar nga aktori i njohur Kadri Roshi,...
Aristotel Stefani

Aristotel Stefani – ( 5 tetor 1931-12 janar 2015 )

Aristotel Stefani Aktor Shqiptar. Aristotel Stefani, Teli siç njihet nga publiku i gjerë artdashës, ka lindur më 5 tetor 1931 në...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR